Svoboda? Demokracie? K čemu?

akce památky
víkendovka
Datum
Místo Tetín
Věk 18–35 let
Cena 400
Kontaktní osoba Kwáča
+420 777 964 206
demokracie2019@seznam.cz

Co na nás čeká

Čistě zážitková víkendová akce, během níž budeš mít prostor zamyslet se nad tím, co pro Tebe pojmy svoboda a demokracie znamenají. Ve vzduchu budou otázky jako: potřebuji je, jsou pro mne důležité? Nebylo by nám v nějakém jiném režimu lépe? Je opravdu svoboda tak důležitá? Jaká jsou pozitiva a negativa svobody a demokracie? Akce se koná při příležitosti 30. výročí událostí v listopadu 1989. Je určena pro všechny, nikoliv jen pro osoby nazývané někdy pojmy “sluníčkáři” či pravdoláskaři”. Naopak budeme rádi, když na akci budou i osoby, které o důležitosti svobody a demokracie pochybují.

Co, kde a jak

Akce se uskuteční o víkendu 22. až 24. listopadu 2019 v obci Tetín, asi 2,5 km od vlakového nádraží v Berouně. Program a ubytování bude v sokolovně. Hodí se spacák, spát budeme na žíněnkách, otužilci na zahradě. Většina programu bude formou her. Nemusíš se tedy bát, že se udebatuješ. Akce bude mít přesah i do reálného života - pokusíme se zamyslet, jak postupovat, pokud chceš změnit něco, co ti vadí.

Dobrovolnická pomoc

Není. Akce je zážitková a pořádaná ve spolupráci s Českou obcí sokolskou a spolkem Velký vůz.

Malá ochutnávka

Souhlasíte, nesouhlasite? Diktatura bere lidem všechna práva - víc udělat nemůže. Demokracie dává lidem všechna práva - víc udělat nemůže. (Gabriel Laub). Nic není důležitějšího než svoboda. (Ernest Hemingway). Příliš málo svobody přináší stagnaci, příliš mnoho chaos. (Bertnard Rusell). Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. (Sokrates). Co pro tebe znamená svoboda a demokracie?

Organizační tým

Těší se na tebe Katka, Wavi, Kwáča, Přemek, Lukáš.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Kwáča
E-mail: demokracie2019@seznam.cz
Telefon: +420 777 964 206