Od budky k budce ! : )

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk 15–22 let
Cena do 250kč
Kontaktní osoba Zdeněk
+420 606 619 918
cokynek@post.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Poslední dobou rychle ubývá drobného ptactva a stavy jsou alarmující !!! Jeden z důvodů je i ten, že mizí přirozená hnízdiště. Proto se pustíme do práce a pomůžeme ptáčkům zpěváčkům. Nachystáme jim bydlení, kde se můžou ukrýt před predátory, složit unavené křídla a vyvést nové potomstvo. Vždyť si jen představte, že se ráno budíte pod širým nebem ve spacáku a den by vás přivítal hrobovým tichem ???

Co, kde a jak

Začneme se sjíždět v pátek 15.11. večer na chalupě č.p.79. Po společném seznámení společný večer, kytara a zpěv. Takže hudební nástroje sebou ! Kdo nestihne přijet v pátek může ještě v sobotu ráno. Dopoledne budeme věšet již vyrobené budky a vyrábět nové, aby jsme měli na příští Budkování. Po společném obědě nás čeká s ornitologem odchyt, určování a kroužkování ptactva. A pokud se vše podaří, uvidíte i vy svět z ptačí perspektivy. ;-) Pak společná večeře a večerní program. V neděli dopoledne uklidíme, projdeme se po okolí a po společném obědě se rozjedeme domů. Dopravu si každý zajišťuje sám na vlastní náklady. Na jídlo se budeme skládat a rozhodně bychom neměli překročit částku 250,-Kč. Spí se ve vytápěné chalupě na vlastních karimatkách a ve vlastních spacácích. Ostatní podrobnosti budou zaslány emailem.

Dobrovolnická pomoc

Rozmisťováním a výrobou budek pomůžeme ptactvu snadněji zahnízdit a vyvést potomstvo. Zároveň tak udržujeme druhovou rozmanitost a hojný počet jednotlivých druhů v přírodě.

Malá ochutnávka

V lokalitě již proběhly Brontosauří víkendovky jako třeba včelařské, sadařské, kovářské, hadí, ale i Brontosauří tábory, Skautské tábory a další.

Organizační tým

Těší se na tebe Čoko a spol..
Pořádá Oldomáš

Kontakt

Kontaktní osoba: Zdeněk
E-mail: cokynek@post.cz
Telefon: +420 606 619 918