Jesenické putování, hraní a žití

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Různá místa Jesenicka, zaniklá osada Zastávka
Věk 15–35 let
Začátek akce
Cena 900
Kontaktní osoba Halka Vašinková
+420 773 899 897
v12h2@seznam.cz

Co na nás čeká

Putování po cestách Jesenických, písních a osudech lidských. Cesta za oponu v naději, že spíše tam bude to, co hledáme: zvláštní místa s jejich kouzlem a příběhy. Půjdeme od vrcholků hor, okolo velikánů, jako jsou Praděd, či Keprník, až do mírně zvlněných kopců Rychleb, údolí a rovinatých okrajů. Poznáme živoucí příběhy i zmizelé stopy lidí. Jesenicko za oponou, které už dnes málokdo vidí, ale které stále hovoří tichým a moudrým hlasem, který nelze umlčet, protože po ví, co je potřeba lidem říci.

Co, kde a jak

Na tvorbě akce se budeme podílet všichni. Můžeš si zkusit uvést hru, podílet se na rytmu tábora nebo připravovat jídlo pro ostatní. Budeme se snažit být tam, kde jsme a být tu nejen pro sebe. Budeme vytvářet společenství, kde bude záležet na každém z nás. Putování krajem a jeho všestranné objevování vystřídá život v obnovující se osadě Zastávka - Stillstand.

  • Ubytování: Na cestaách, na chatě na vysoké hoře, v hobitím domečku, u dobrých lidí i pod hvězdami
  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Péče o zaniklou osadu, ošetřování, možná i sázení stromů, pletí záhonů a možná i sklizeň. Drobné i větší opravy a všechno, co je třeba k udržování života v horské osadě pro lidi i pro přírodu. Pomoc s pohledem hospodáře a nejen toho, kdo bere a nepřináší nazpět.

Na akci budeme pracovat 5 dní, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Halka, Tom, Honza, Marie.
Pořádá RC HB Jeseníky

Kontakt

Kontaktní osoba: Halka Vašinková
E-mail: v12h2@seznam.cz
Telefon: +420 773 899 897