Užovka stromová volá : POMOC !!!

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk 15–99 let
Cena 0,-
Kontaktní osoba Zdeněk
+420 606 619 918
cokynek@post.cz

Co na nás čeká

V drsném kraji Moravskoslovenských Kopanic vznikla neopakovatelná příroda a kultura. Poslem této vyjímečné krajiny je i užovka stromová a užovka hladká, které jsou dnes kriticky ohroženým druhem a zapsány v Červené knize. Jednou z mála evropských lokalit jejich výskytu je i Žítková. Protože se dnes hospodaří v krajině jiným způsobem, než naší předkové, ubývá přirozeného prostředí i pro užovky. A v tom jim pomůžeme ! :-) Vždyť podle Kopaničářských pověstí: "Každý dům má svého dobrého hada, ochránce stavení a jeho obyvatel."

Co, kde a jak

Místo setkání Bílé Karpaty, obec Žítková, domek č.p. 79. Spát se bude v ložnici na zemi na koberci a kdo se nevejde tak v kuchyni. Sebou na spaní tedy celtu (deku), karimatku a spacák. Chalupa je vytápěna kamny na dřevo, takže teplo bude. Kdo má zájem spát ve stodole, ve  vlastním stanu nebo venku, klidně může. ;-) Chalupa je vybavena elektrikou, kamny na dřevo, sporákem na dřevo, elektrickým sporákem, ledničkou, mikrovlnkou umyvadlem, vanou, záchodem, ale voda moc neteče, takže barely to jistí. Zato teče trošku střecha, ale to jistí hrnec na půdě. ;-) Jídlo zajištěno o vaření se podělíme. Více podrobností emailem.

Dobrovolnická pomoc

Budeme stavět líhniště pro užovku, tak zvaný hadník. Takže nás čeká výroba klád na malou roubenou stavbu, stavba hadníku a jeho naplnění. A aby to nebyla jen práce, čeká nás i několik zážitkových her pod taktovkou Meši.

Malá ochutnávka

Po letních táborech, včelařských, kovářských a sadařských víkendovkách čeká na naší pomoc i užovka ! ;-)

Organizační tým

Těší se na tebe Zdeněk.
Pořádá Mařatice

Kontakt

Kontaktní osoba: Zdeněk
E-mail: cokynek@post.cz
Telefon: +420 606 619 918