Značkařský tábor Ukrajina 2019

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Zakarpatská Ukrajina
Věk 15–99 let
Cena 3800-5000 Kč
Kontaktní osoba Hana Rosová
+420 606 356 650
karpatskou.stezkou@gmail.com

Co na nás čeká

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA PRO KLUKY. HOLKY SE MOHOU PŘIHLAŠOVAT JAKO NÁHRADNICE. JINOU KRAJINOU UKRAJINOU Prázdniny na Zakarpatí? Proč ne! Čeká tě nevšední příroda táhlých hřebenů a úzkých údolí, inspirující prostředí Zakarpatské Ukrajiny a dobrovolnická práce při značení turistických cest. Ale také tradiční brontosauří atmosféra plná kamarádství, odvahy a spolupráce. To všechno zažiješ na vlastní kůži v již 8. ročníku tradičně netradičního značkařského tábora konaného na Zakarpatské Ukrajině. Společně se ponoříme do místního života, necháme se unášet dechberoucími výhledy z polonin a naučíme se značit turistické trasy přes vesničky i po horách. Těšit se můžete také na nákupy sladkých "pečeněk" ve vesnických obchůdkách, mléko přímo od krávy, tradiční saunu a nespočet dalších zážitku!

Co, kde a jak

Tábor s sebou přináší všechny radosti a strasti, které v sobě pobyt v zahraničí a horách zahrnuje. Budeme spát ve vlastních stanech u budovy se základním zázemím - kuchyní a wc nebo kadibudkou. Sprcha bude podle možností teplá, studená nebo v potoce :) Bydlet budeme na dvou místech mezi kterými se přesuneme dvoudenním puťákem. Vařit si budeme pestře, hlavně z místních surovin a převážně vegetariánsky. Dopravu po Ukrajině nám zajistí rozhrkané autobusy "maršrutky", jejichž jízda je sama o sobě nezapomenutelným zážitkem. Na Ukrajinu se dopravýme veřejnými vlaky a autobusy. Jazykové bariéry se bát nemusíš, česko-ukrajinsky a rukama-nohama se dá vždycky domluvit :)

  • Strava: ne-vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

V rámci tábora budeme vytvářet a obnovovat turistické trasy podle pravidel KČT, jak je známe z české přírody. Budeme chodit značit nové trasy do horské přírody, vyrážet na průzkumy nových cest a opravovat některé z 500 kilometrů tras, které jsme již na táborech vyznačili. Značením zvyšujeme návštěvnost a podporujeme rozvoj Zakarpatí a pomáháme vytvářet hory bezpečnější a přístupnější pro všechny.

Na akci budeme pracovat 8 dní, každý den zhruba 8 hodin.

Malá ochutnávka

Polodivocí koně na poloninách, prsty špinavé od barev a hvězdná obloha. Co víc si přát :)

Organizační tým

Těší se na tebe Hanka, Kristí, Ondra, Gabča.
Pořádá Karavela

Kontakt

Kontaktní osoba: Hana Rosová
E-mail: karpatskou.stezkou@gmail.com
Telefon: +420 606 356 650