Bígr - kde koláčky léčí

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Bígr - Rumunsko
Věk 15–29 let
Cena 5000
Kontaktní osoba Jakub Vašák
+420 732 606 810
rumunsko@brontosaurus.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

📌 Pootevři bránu minulosti a zašlých časů, nahlédni do trochu jiného způsobu bytí, zjisti, jak moc tvrdý je život v horách 🏔️. Pojeď s námi do víceméně zakonzervované schránky českých zvyků a tradic, pojeď s námi do českého Banátu 🇷🇴! Už před více než 200 lety přišli první Češi na úbočí hor v dnešním Rumunsku a tento rok tam můžeš přijít i ty.

 

🔥Užij si X dní v horách v pomalém tempu a bez tak trochu zbytečných vymožeností dnešní civilizace. Zanech za sebou spěch a hluk velkoměsta 🏙️, zapomeň na stres a čas. Místo toho se ponoř do nekonečného ticha a nech se pohltit nezaměnitelnou banátskou atmosférou.

Co, kde a jak

🌳Zalesněné kopce, starobylé domy, tichý kostel a všeobjímající klid. I tak by se dala popsat vesnička Bígr, kde stále žije část našich krajanů. Právě tady budeme budovat zázemí pro Hnutí Brontosaurus a jeho budoucí tábory a akce. Zatím zde nikdy žádný tábor nebyl… No a není to škoda? Pomoz nám to tu zmapovat a připravit pro další následovníky!

 

🛺 Na místo se dopravíme společně hromadnou dopravou, bydlet pak budeme také společně přímo v Bígru. Stravu se pokusíme zařídit vegetariánskou 🌱 a vařit si budeme společnými silami.

  • Ubytování: Bígr - u někoho z místních
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

🧤 Naší pracovní náplní bude například obnova a značení starých cest 👣okolo vesnice, pomoc s údržbou starých kamenných mlýnků, čištění okolí od odpadků. 🗑️ Budeme tak místním pomáhat znovu zvelebovat jejich vesničku 🏘️. Navíc se možná spojíme s Člověkem v tísni, který v Bígru dlouhodobě působí. Pracovat budeme cca 5 hodin denně.

Na akci budeme pracovat 6 dní, každý den zhruba 5 hodin.

Malá ochutnávka

🤩 No a na co se můžeš už teď těšit? Historie našeho tábora se na rozdíl od té banátské teprve začíná psát a ve výsledku ho budeme tvořit my všichni. 🤝‍ Máš tak jedinečnou příležitost se podílet svými nápady na jeho budování a spoluutváření do té nejlepší podoby! Zároveň se můžeš těšit na partu 15 fajn podobně smýšlejících lidí 🧑‍🤝‍🧑 (snad i nová přátelství), velkou dávku inspirace, dlouhé večerní sedánky u ohně 🔥, pohodový program a jistě i dávku improvizace 🎭. No a především na poznávání našich krajanů a jejich způsobu všedního života, který pro nás bude spíše nevšední… Čas bude třeba i na výlet na Kopřivu a prozkoumávání místní rozmanité přírody. 🌳

Organizační tým

Těší se na tebe Jiří, Jakub a Eliška.
Pořádá Dobro došli

Kontakt

Kontaktní osoba: Jakub Vašák
E-mail: rumunsko@brontosaurus.cz
Telefon: +420 732 606 810