O nedostatku, plýtvání a sdílení jídla

jednodenní
Datum
Místo Brno, ústředí HB
Začátek akce
Cena je na tobě
Kontaktní osoba Kubo
+420 770 645 444
dobrovolnictvi@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Žijeme ve světě, kde desetina všech lidí hladoví. 200 milionů dětí trpí podvýživou. Na druhou stranu by více jak třetinu světového obyvatelstva nakrmilo jídlo, které se každoročně vyhodí. V ČR je také běžné v jednom obchodním řetězci najít i desetitisíce produktů, které se jednoduše vyhodí, zatímco nezbytně potřebná voda, která se při vypěstování spotřebuje, by mohla posloužit chudým a rodinám místních farmářů. Kde se stala chyba? Kdo jí už řeší a jak?

Co, kde a jak

Na summitu OSN v roce 2015 přijalo všech 193 zúčastněných zemí za společný cíl vymýtit do roku 2030 hlad a dosáhnout potravinové bezpečnosti. Podaří se to nebo se s příchodem klimatických změn a možných nepokojů, krizí, zhoršených životních podmínek spíše sníží šance k jeho docílení?

 

Během přednášky obecněji probereme od nedostatků a posunu systémového řešení potravinové bezpečnosti a pomoci, až po občanské iniciativy nebo potravinovou suverenitu uvedené na příkladech z několikaleté praxe s redukcí plýtvání v některých neziskových organizací (např. Potravinová banka Brno, Krmte hladové/Feed the hungry, Paběrkování po Brněnsku).

 

Přednášku s průběžnou a volnou debatou povede freegan a aktuálně chariťák z azyloveho domu na Bratislavské Michal Nýdr.

 

Klub výjimečně začíná v 18:30.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Kubo a Michal.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Kubo
E-mail: dobrovolnictvi@brontosaurus.cz
Telefon: +420 770 645 444