Den Země

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Klubovna Brontosaura Čejkovice
Věk 6–99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Mucha
+420 731 192 761
novotny.pavlik@seznam.cz

Co na nás čeká

Tradiční akce, kterou Hnutí Brontosaurus pořádá v Čejkovicích snad 15let. Když je ten DEN ZEMĚ, tak proč nedělat něco pro přírodu kolem nás. Úklid černé skládky, výsadba bylinek a keřů, výroba hmyzího hotelu a zídky pro ještěrky BUDE. Takže i touto jednou pracovní sobotou té přírodě pomůžeme. Buď u toho také TY!

 

A jak se říká, že po práci je zábava, tak v neděli bude divadlo.

Co, kde a jak

Sobotní dopoledne nás čeká, jako každý rok, úklid černé skládky a paralelně se budou na školní zahradě, která je v těsné blízkosti naší klubovny, sázet bylinkové záhony a ovocné keře. Nemůže chybět v poledne táborák, kde se budou opékat špekáčky a další dobroty. Odpoledne bude zaměřené na výrobu domečků pro hmyzáky a plazy na školní zahradě. A nebojte, bude i zábava. Vrchol celého DZ bude turnaj v kuličkách, tzv. Kuličkiáda Open.

 

V neděli odpoledne za námi přijede divadlo.

  • Ubytování: Přespolní účastníci můžou využít naši super klubovnu, aby nemuseli mezi sobotou a nedělí jezdit domů.
  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Odpad není dobrý a už vůbec ne, když je pohozen někde v přírodě. A občas se objeví nějaká černá skládka, kterou uklidíme, aby ta příroda byla krásná, jako dříve. Školní zahrada, která bývala jen kus vysazeného vinohradu a kus orné půdy na třídní políčka se v posledních letech dost proměnila. Vysázeli se zde spoustu stromů, které tvoří ukázkové lesní kultury, místo vinohradu je louka s jezírkem pro žáby a občas se zde i užovka. Ale pořád je prostor, co zlepšovat. Stále zde chybí voňavé bylinkové záhony a k ovocným stromům nasadíme ovocné keře ať už pro lidi, tak i pro ptáky. A když už tam vytvoříme něco pro ptactvo, tak proč ne i něco pro hmyz, či plazy?

Na akci budeme pracovat přibližně 4 hodiny denně.

Malá ochutnávka

Akce se koná v rámci dnů pro krajinu a přírodu Akce Brontosaurus u příležitosti Dne Země. 🌍

Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. 


Oslav s námi tento den dobrovolnickou smysluplnou pomocí pro přírodu ve dnech 19.-23.4. na různých místech po celé republice! 🌱 Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

#akcebrontosaurus

Organizační tým

Těší se na tebe všichni Brontosauři z Čejkovic.
Pořádá BRĎO Čejkovice

Kontakt

Kontaktní osoba: Mucha
E-mail: novotny.pavlik@seznam.cz
Telefon: +420 731 192 761